ProgrameTe Dobishme - ProgrameShkencoreGeogebra – program per matematike, gjeometri, didaktike

Geogebra – program per matematike, gjeometri, didaktike

b_100_100_16777215_10_images_stories_tendryshme1_Geogebra.pngEshte nje program Open Source (perdorim te lire), edhe ne italisht, per matematike dhe gjeometri. Mund te krijohen ndertime me pika, vektore, segmente, linja, konike dhe funksione, keshtu ndryshoni ne menyre dinamike keto objekte. Eshte gjithashtu e mundur te vendosni drejtperdrejt

ekuacione dhe koordinata.

Mund te menaxhohen njeheresh variabla, numra, vektore dhe pika, por edhe per te llogaritur derivatet dhe integrals te funksioneve.

GeoGebra lejon te punoni me mouse, ose duke perdorur mjetet e ofruara per te krijuar ndertimet gjeometrike ne dritaren grafike, te dixhitalizoje komandat dhe funksionet ne fushen e vendosjes, ose duke perdorur tastieren: paraqitja grafike e objekteve eshte e shfaqur ne dritaren e grafikes, ndersa paraqitja algjebrike e ketyre objekteve shfaqet ne dritaren e algjebres.

Shume e rendesishme eshte per te lexuar kete udhezuesin ketu, per fat eshte edhe ne italisht, perndryshe do te ishim ne gjendje per te shfrytezuar potencialin e ketij programi te shkelqyer vetem pjeserisht.

shkarko programin kliko ketu

Materiali e permbajtja e programekompjuteri.com mbrohet nga te drejtat e Autorit. Kopjimi i materialit mund te behet vetem nepermjet kesaj liçence.

Go to top